Vistabel (botox)

 

 

Hva er Vistabel?
Vistabel er et merkenavn på giften botulinumtoxin type A. Andre tilsvarende merkenavn er Botox og Azzalure. Botox brukes over hele verden til å behandle mange ulike tilstander innenfor somatikken, mens Vistabel brukes innenfor kosmetisk medisin.

 

Hvordan virker Vistabel?
Vistabel har en muskellammende effekt som utnyttes til å behandle rynker. Den blokkerer et signalstoff nervene i kroppen benytter til å sende meldinger til blant annet musklene. Dette fører til at musklene ikke får signalene om å trekke seg sammen når denne beskjeden blir sendt. Man vil derfor få en utglattende effekt fordi muskelen får nedsatt evne til å bevege seg.

 

Gjennomføring
Når du kommer til oss på klinikken vil du bli bedt om å fylle inn en behandlingsjournal som vi vil gjennomgå sammen med deg. Deretter vil vi foreta en ansiktsanalyse for at vi skal kunne vurdere din muskulatur i forhold til hva du trenger av behandling, hvor vi skal injisere og hvor mye du trenger. Vi vil deretter rengjøre ansiktet ditt før vi injiserer Vistabel i valgt område. Selve gjennomføringen kan være noe ubehagelig med noe svie, men vi bruker ingen bedøvelse da det stort sett er unnagjort på noen minutter.

 

Behandlingsområder

Områder vi kan behandle med Vistabel er sinnarynken/glabella (1), panne (2) og smilerynker (3), i tillegg til "bunny lines", brynsløft og "appelsinhake".

 

Botox Vistabel Medical City

 

I etterkant av behandlingen
Du kan merke en mild rødhet i noen timer etter injeksjonen. Vi anbefaler at du ikke masserer eller gnir deg i ansiktet de første 24 timene. Unngå også sminke de første timene, hvis du kan, på grunn av infeksjonsfare, eventuelt legg et lett lag med pudder over. Vi anbefaler også at du unngår trening første døgn etter behandling.

 

Forventet resultat
Resultatet av behandlingen er stort sett synlig etter 5-7 dager, men noen kan oppleve at de ikke ser full effekt før etter 14 dager. Man vil da observere at huden glattes ut og rynkene blir mindre synlig. Det er de dynamiske rynkene, det vil si de som er i bevegelse, som påvirkes av behandlingen. De statiske, som er skapt av sollys eller alder, vil ikke bli borte, men kan avta noe. Effekt etter første behandling varierer, men vanligvis vil man oppleve effekt i 3-6 måneder. Man må derfor gjenta behandlingen for å beholde ønsket resultat. Påvirkningen av rynkene har en tendens til å vare lenger etter hvert som man får flere behandlinger, fordi muskelen blir mindre ved inaktivitet.

 

Justering/påfyll

Dersom du ønsker at behandler skal vurdere deg igjen for justering/påfyll tar du kontakt med klinikken for å bli satt opp på en kort time for dette. Dersom du tar kontakt innen 3 uker er denne justeringen gratis. Etter dette er prisen kr. 500,-. Vi utfører ikke justering/påfyll før etter 14 dager, med mindre det er helt spesielle omstendigheter.

 

Bivirkninger
Som all annen behandling kan det forekomme bivirkninger ved behandling med Vistabel, men ikke alle får det. Bivirkninger oppstår som regel i løpet av de første dagene etter injeksjon og er forbigående.

De vanligste bivirkningene etter behandling av sinnarynken er hodepine, hengende øyelokk, rødhet i huden, stramhet i huden, lokal muskelsvakhet, smerter i ansiktet, nummenhet og kvalme. For kråketær er den vanligste bivirkningen hevelse på øyelokket. Det kan også oppstå andre bivirkninger tilknyttet injeksjonen, som blåmerker, rødhet, smerte, svie, stikking og hevelse.

Bivirkninger som er knyttet til spredning av toksin langt fra administrasjonsstedet har blitt rapportert i svært sjeldne tilfeller ved bruk av botox (f.eks. muskelsvakhet, vanskeligheter med å svelge, forstoppelse eller lungebetennelse på grunn av mat eller væske i luftveiene, som kan være dødelig). Injisering av Vistabel anbefales ikke hos pasienter med tidligere tilfeller av dysfagi (vanskeligheter med å svelge) og skader i svelget.

 

Informer legen din øyeblikkelig hvis du opplever noen av følgende tegn eller symptomer:

 • Vanskeligheter med å svelge
 • Vanskeligheter med å puste
 • Vanskeligheter med å snakke
 • Muskelsvakhet
 • Allergisk reaksjon (hevelse i ansiktet eller halsen, elveblest, piping i brystet, følelse av å besvime og/eller kortpustethet).

 

Behandlingen kan ikke utføres dersom

 • Du er gravid eller ammer
 • Har vist overfølsomhet ovenfor botox tidligere
 • Er under annen medisinsk behandling
 • Myasthenia Gravis eller Eaton Lambert-syndrom
 • Utbrudd av hudinfeksjon eller betennelse (f.eks. akne, herpes) i ønsket behandlingsområde
 • Det er under 3 måneder siden forrige behandling av samme område

 

Pris

 

 

Pris

Medlemspris     

1 område

   kr. 2500,-      

kr. 1500,-

2 områder

kr. 3500,-

kr. 2500,-

3 områder

kr. 4500,-

kr. 3500,-

   

Bunny lines

kr. 1000,-

kr. 700,-

Appelsinhake

Gummy smile  

kr. 1000,-

kr. 1000,-

kr. 700,-

kr. 700,-

 

 

 

 

Ønsker du å bli medlem? 

Det eneste du trenger å gjøre for å bli medlem er å sende oss en mail på kosmetiskavdeling@medicalcity.no, hvor du skriver at du gjerne vil bli medlem. Du vil da motta et nyhetsbrev fra oss noen ganger i året, med gode tilbud og spennende behandlinger.

 

NB! Ved manglende oppmøte, oppmøte mer enn 15 min for sent eller avbestilling under 24 timer før timen, faktureres du kr. 800,-.

 

Åpningstider

Mandag 08:00-17:00 (annenhver uke)

Tirsdag: 11:00-19:00

Onsdag: 09:00-17:00

Torsdag: 11:00-19:00

Fredag: 09:00-17:00 

Lørdag 08:00-15:00 (annenhver uke)

Søndag: stengt

 

TIMEBESTILLING

På SMS

"Sinsen + fødselsnummer + navn
+ hva det gjelder" til 2097.

På Telefon

07113
23 37 47 57

KONTAKT OSS PÅ TELEFON FOR TIMEBESTILLING

ELEKTRONISK TIMEBESTILLING PÅ NETT VIL BLI TILGJENGELIG OM KORT TID

KONTAKTINFO
07113 / 23 37 47 57

Lørenveien 68,
0580 Oslo
FØLG OSS PÅ FACEBOOK