Reisevaksinasjon

 

Vi har lang erfaring med reisevaksinasjon. Skal du ut å reise er det lurt å ta kontakt med oss i god tid før avreise, gjerne så tidlig som 5 uker før. Dette er fordi noen av vaksinene må gis i flere doser før avreise, for å gi god beskyttelse, og skal gis med et bestemt intervall. Vi følger Folkehelseinstituttets retningslinjer og hjelper deg med å finne ut hvilke vaksiner som er anbefalt for akkurat din reise.

Skal du til et land med risiko for malariasmitte, vil du i tillegg trenge en time til lege for å få utskrevet en resept på malariaprofylakse. Er du usikker på om det er smitte i området du skal til, hjelper vi deg med å finne ut av dette når du bestiller timen. I tillegg kan du også gå inn på Folkehelseinsituttets malariaveileder.

 

Vaksinasjon

 

Før du kommer til klinikken

Før du kommer til time for vurdering av reisevaksiner, ber vi deg finne fram dokumentasjon på tidligere vaksiner. Ta med reisevaksinasjonskort, om du har fått dette ved tidligere vaksinasjoner. Dersom du ikke har dette, kan du logge deg inn på «Mine vaksiner» og ta med en utskrift eller ta et skjermbilde. Ta evt kontakt med tidligere vaksinasjonskontor, så hjelper de deg med dette.

Det er til hjelp for vår vurdering dersom du kan fortelle oss hvor du skal, mer spesifikt enn kun hvilke(t) land, dersom du har planlagt dette. Dette er spesielt viktig dersom du skal reise til flere steder. Det er også nyttig for oss å vite om og hvor du skal mellomlande før du når din destinasjon.

 

Når du er hos oss

Når du henvender deg i resepsjonen ved ankomst første gang, skal du fylle ut et skjema med informasjon om deg, reisemål, varighet mm. Dersom du ønsker det, kan du skrive ut skjemaet, fylle ut dette hjemme og ta det med når du kommer. Skjemaet finner du her. Pass på å kun fylle ut den delen som heter «For pasienten». Eget skjema for barn under 16 år finner du her. Ved vaksinasjon av barn under 16 år trenger vi samtykke av begge foreldrene for å kunne vaksinere. Fyll ut samtykkeskjema, som du finner her, og ta med til timen.

En av våre ansatte vil deretter ha en gjennomgang med deg, der man ser på hvor du skal, hvor lenge du skal være der, hva du skal gjøre, hvilke vaksiner du har fra før osv, for deretter å komme med en anbefaling om hvilke vaksiner du bør ta. I noen land er det krav om enkelte vaksiner for å komme inn i landet, men de fleste rådene vi kommer med er anbefalinger, hvor du til slutt bestemmer hvilke vaksiner du ønsker.

Når vi er enige om hvilke vaksiner du ønsker, starter vi selve vaksineringen.

Etter vaksineringen anbefaler vi at du ikke forlater klinikken før etter 20 min. Dette er et sikkerhetstiltak, i tilfelle allergiske reaksjoner.

Mens du venter, fyller vi ut vaksinasjonskortet ditt og fører inn vaksinene du har fått i SysVak.

 

Dersom du ikke har fulgt barnevaksinasjonsprogrammet, kan det være aktuelt med grunnvaksinasjon mot enkelte sykdommer.

 

Reisevaksinasjon Medical City

 

Etter vaksinasjon

I dagene etter vaksinasjonen er det helt vanlig å være rød, øm, støl og ha lett hevelse ved innstikkstedet. Lett feber kan også forekomme. Ta kontakt med oss dersom du opplever andre bivirkninger.

 

Før avreise

Besøk gjerne Folkehelseinstituttets egne nettsider før du reiser, for deres reiseråd. Her finner du råd om forebygging av infeksjoner på reise, hygiene, hva du bør unngå mm. Du finner også meldinger om utbrudd av smittsomme sykdommer ved populære reisemål i utlandet.

 

Andre vaksiner

 

Influensavaksine

Vi vaksinerer mot sesonginfluensa. Drop-in eller timebestilling. Klikk her for å se en oversikt over hvem som anbefales å ta influensavaksinen.  

 

Stivkrampe

Ved behov for stivkrampevaksine, f.eks. ved bitt eller sårskader, anbefaler Folkehelseinstituttet at du tar Boostrix Polio. Kontakt oss, så hjelper vi deg gjerne!

 

Boostrix Polio

Selv om du ikke skal ut å reise anbefales du å ta denne vaksinen mot polio, kikhoste, stivkrampe og difteri. Disse sykdommene er inkludert i barnevaksinasjonsprogrammet i Norge, og man får siste dose ved 15-års alder. Vaksinen gir beskyttelse i 10 år, før ny dose bør tas.

 

Helsepersonell

Som helsepersonell er man mer utsatt for enkelte sykdommer, og man anbefaler derfor at helsepersonell er fullvaksinert mot hepatitt B, samt har oppdatert Boostrix Polio.

               

Flått

Risikoen for smitte er nå høyest i Sør-Norge, men man har funnet TBE-virus i flått i enkelte områder langs hele kysten også i nord. De som bør vurdere vaksinasjon er f.eks. skogsarbeidere, orienteringsløpere og personer som bor i telt, går tur eller oppholder seg mye i «flått-terreng», i områder med kjent risiko for TBE-smitte. Les mer om dette på her

 

Meningokokk-vaksine (mot smittsom hjernehinnebetennelse)

Anbefales for ungdom i alderen 16-19 år som fester mye, russ i russetiden og menn som har sex med menn og som har tilfeldig sex med mange partnere.

 

Veterinærer

I Folkehelseinstituttets vaksinasjonsveileder anbefales det at personer som har hyppig eller langvarig kontakt med importerte dyr, tilbys vaksine som et forebyggende tiltak. Veterinærforeningen tolker det slik at alle veterinærer som kan tenkes å håndtere hunder og katter med ukjent opprinnelse og smittestatus, bør vaksinere seg mot rabies.

 

Reisevaksinasjon Medical City

 

Prisliste

 

Vaksine

Pris

Gulfeber (Stamaril)

381

Boostrix Polio (difteri, stivkrampe, kikhoste, polio)

316

Hepatitt A, voksen (Havrix)

309

Hepatitt A, barn (Havrix)

248

Hepatitt B (Engerix-B)

216

Hepatitt A+B, voksen (Twinrix)

505

Hepatitt A+B, barn (Twinrix)

355

Meningokokker (Menveo)

397

Rabies (Rabipur)

516

Flått-vaksine, voksen (Ticovac)

330

Flåttvaksine, barn (Ticovac junior)

318

Tyfoid (Typhim IV)

204

Japansk encefalitt (Ixiario)

805

Pneumokokker (Pneumovac)

345

Dukoral, 1 dose

219

Dukoral, 2 doser

401

 

 

 

Pris

Vaksinekonsultasjon, 1. gang

320

Vaksinekonsultasjon, oppfølging

160

Vaksinekonsultasjon, 1. gang, gruppe*

270

Vaksinekonsultasjon, oppfølging, gruppe*

110

Vaksineadministrasjon, 1 vaksine

150

Vaksineadministrasjon, 2 vaksiner

250

Vaksineadministrasjon, 3 vaksiner

350

Vaksineadministrasjon, 4 vaksiner

450

Vaksineadministrasjon, 5 vaksiner

550

Vaksineadministrasjon, 6 vaksiner

650

Utfylling av nytt vaksinasjonskort når mistet

80

Administrasjonsgebyr

59

Ubenyttet time på reisevaksinasjonsklinikken

250

* 3 eller flere personer. Pris per pers.

«Vaksineadministrasjon» innebærer kontroll av vaksiner, blanding/opptrekking, utstyr til setting, registrering og utfylling av vaksinasjonskort.

 

Vår reisevaksinasjonsklinikk er til enhver tid konkurransedyktig på pris.

 

Konsultasjonen og vaksinene betales på klinikken, enten med kort eller kontakt. Obs! Vi tar ikke kredittkort og gir ikke ut faktura.

 

God tur!

 

 

 

TIMEBESTILLING

På SMS

"Sinsen + fødselsnummer + navn
+ hva det gjelder" til 2097.

På Telefon

07113
23 37 47 57

KONTAKT OSS PÅ TELEFON FOR TIMEBESTILLING

ELEKTRONISK TIMEBESTILLING PÅ NETT VIL BLI TILGJENGELIG OM KORT TID

KONTAKTINFO
07113 / 23 37 47 57

Lørenveien 68,
0580 Oslo
FØLG OSS PÅ FACEBOOK